sabato 2 febbraio 2013

Zenzero candito - Ginger candy

 
Per la preparazione servirà una padella con bordo alto.
 

Ingredienti:

650gr di Zenzero fresco (500gr una volta pulito)
600gr di Zucchero bianco
Acqua

Preparazione:

Sbuccia lo zenzero e taglialo a fettine di circa 2mm di diametro, mentre lo tagli mettilo in una bacinella con l’acqua (altrimenti diventa scuro). In una padella metti lo zenzero tagliato e copri d’acqua, fai bollire a fuoco medio per circa 20 min, dopodichè scola l’acqua e ripeti la bollitura altre due volte.

Scola per l’ultima volta lo zenzero, rimettilo in padella con lo zucchero, aggiungi un bicchiere d’acqua scarso e mescola bene. Cuoci per circa 30 min finchè l’acqua si asciuga mescolando spesso. 
Spargi lo zenzero su un foglio di carta da forno cercando di separare ogni fettina. 
Fai raffreddare bene prima di mangiare.

Bollire lo zenzero prima di candirlo toglie un po di sapore e lo rende meno speziato quando lo si mangerà; se lo vuoi ancora meno speziato fai bollire 4 volte.

---------------- ENGLISH ----------------

Ingredients:

650gr of fresh Ginger (500gr peeled)
600gr of white Sugar
Water

Preparation:

Peel the ginger and cut it into slices about 2 mm in diameter, while you cut it put it in a bowl with water (otherwise it becomes dark). In a pan add the chopped ginger and cover with water, simmer over medium heat for about 20 minutes, then drains the boiling water and repeat two more times.

Drain for the last time the ginger then put it back in the pan with the sugar, add a little glass of water and mix well. Cook for about 30 minutes until the water dries mixing often.
Spread the ginger on a sheet of baking paper trying to separate each slice.  
Make it cool before eating.
 
Boil the ginger takes a bit of the flavor away and makes it less spicy when you eat, if you want even less spicy boil 4 times.


1 commento:

  1. It actually takes about 1 hour and 50 min - the 30 more minutes allow the ginger to cool down properly

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